Przyznała, że interaktywne muzeum to niezwykłe miejsce, gdzie na trzech kondygnacjach można zapoznać się z "pachnącą historią najsłynniejszego toruńskiego przysmaku".
- W muzeum angażujemy wszystkie zmysły, a sercem jest sala warsztatowa, w której prowadzimy warsztaty wypieku. Można też spróbować pysznych pierników z fabryki "Kopernik" - zauważyła.
Anna Kowalska, dyrektor fabryki cukierniczej "Kopernik" powiedział, że klienci najczęściej wybierają katarzynki i uszatki - pierniki oblane glazurą lukrową o lekkim smaku miętowym.
Jakie jeszcze atrakcje czekają turystów w toruńskim muzeum? Zapraszamy do wysłuchania audycji.
Tytuł audycji: Lato z Radiem
Prowadził: Roman Czejarek
Gość: Anna Kowalska (dyrektor fabryki cukierniczej "Kopernik") i Anna Jędrzejewska (Muzeum Piernika w Toruniu)
Data emisji: 2.07.2015
Godzina emisji: 11:41
to/ag
Pachnąca historia toruńskiego piernika - Jedynka - polskieradio.pl