Porozmawiajmy o mrożeniu produktów.

Data publikacji: 10.12.2018 14:31
Ostatnia aktualizacja: 11.12.2018 13:05
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Zamrażarka - zdjęcie ilustracyjne
Zamrażarka - zdjęcie ilustracyjne, Autor - juliopablo/pixabay
Pieczywo, mięso, owoce, warzywa lub masło - czy każdy produkt można zamrażać ? Czy traci on wówczas swoje wartości odżywcze i wm jakim stopniu? Jak długo można przetrzymywać mrożonki w zamrażarkach?

O tym wszystkim powie Barbara Wojda z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie

W audycji również spotkanie z mecenas Katarzyną Ludwig i ciąg dalszy tematu związanego z testamentami i spadkami. Tym razem będziemy mówić m.in. o tzw. "zachowku" - komu i w jakich sytuacjach on się należy?

W cotygodniowym cyklu realizowanym wspólnie z Ministerstwem Zdrowia, a poświęconym profilaktyce anty nowotworowej rozmowa z dr. Romanem Sosnowskmi - urologiem o zdrowiu mężczyzny, m.in. badaniu prostaty.

Ponadto nasz przedświąteczny book challenge, czyli "książka radio foniczna" - lektury polecane przez dziennikarzy radiowej Jedynki.

Do słuchania audycji z cyklu "Cztery pory roku" we wtorek (11.12) w godzinach 9.00 - 12.00 zaprasza Sława Bieńczycka.

ad

prow. S. Bieńczycka
wyd. A. Szyszko
W programie m.in. …
   …
……
… …

cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.