Smak - we wszystkich wymiarach i definicjach

Data publikacji: 25.09.2024 09:20
Ostatnia aktualizacja: 25.09.2024 09:27
Ten tekst przeczytasz w 1 minutę
Smak - we wszystkich wymiarach i definicjach
Smak - we wszystkich wymiarach i definicjach , Autor - Shutterstock
Gośćmi audycji "Motywy" byli: Magdalena Tomaszewska-Bolałek - badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS i autorka książek, Maciej Nowak - krytyk teatralny i kulinarny oraz Tomasz Ossoliński, projektant mody.

POSŁUCHAJ

34:48

Smak - we wszystkich wymiarach i definicjach (Motywy/Jedynka)

 

Każda z audycji z serii "Motywy" ma swój motyw przewodni. Przy czym ów motyw możemy traktować bardzo dowolnie, interpretować go na różne sposoby, uznać za punkt wyjścia do rozmowy bardzo poważnej albo swobodnej. Zaproszeni goście powiązani są z wybranym motywem poprzez swoją działalność artystyczną, zawodową albo w inny, zaskakujący sposób.

W poprzednich audycjach z cyklu:

Jak rozpoznać oryginalną porcelanę? Ile kosztuje najdroższa porcelana na świecie? Jakie miejsce na światowym rynku zajmuje porcelana z Polski? Kto i dlaczego ją kolekcjonuje? Motywem przewodnim programu Agaty Passent i Rafała Sławonia była szlachetna porcelana.

Beton w miastach i beton w głowach. O betonie, w każdym znaczeniu tego słowa, w audycji "Motywy" rozmawialiśmy z psychoterapeutką Tatianą Mindewicz-Puacz, reportażystą Filipem Springerem i wokalistką, gitarzystką, autorką tekstów Martyną Jakubowicz.


Na audycję "Motywy" we wtorek (24.09) po godz. 21.00 zaprosili Agata Passent i Rafał Sławoń.

kk

Aktualności radiowej Jedynki
Aktualności radiowej Jedynki
cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.