Czytaj także:
Poza tym w audycji:
- Macierzyństwo kontra tacierzyństwo, czyli nowoczesne rodzicielstwo. Jak wyglądały podziały obowiązków w wychowywaniu dzieci dawniej i jak się zmieniły na przestrzeni ostatnich lat? Jak to wygląda w praktyce dziś i czy faktycznie się sprawdza? Rodzicielstwo okiem ojca, ale nie tego stereotypowego, jedynego żywiciela rodziny i wiecznie nieobecnego, a taty, który jest zaangażowany i obecny w życiu dziecka od samego początku. Gość: Kamil Nowak założyciel bloga Blog Ojciec, twórca internetowy, autor książek.
- Przez lata białe ryby królowały na polskich stołach jako podstawa piątkowego obiadu. Dziś coraz chętniej wybierane są na co dzień przez wszystkich tych, którzy w trosce o swoje zdrowie i dietę szukają łatwo przyswajalnego i pełnowartościowego białka. Jak podkreślają dietetycy, spożywanie białych ryb ma wiele zalet dla naszego zdrowia, m.in. pomaga dostarczyć organizmowi niezbędne witaminy i składniki mineralne. Białymi rybami nazywane są gatunki ryb o białym, delikatnym mięsie i niskiej zawartości tłuszczu, takie jak dorsz, mintaj, halibut czy morszczuk. Sięgając po ryby w swojej diecie warto również upewnić się, że pochodzą one ze zrównoważonych połowów, wspierających ochronę ekosystemów morskich. Gość: Milena Nosek dietetyczka kliniczna i psychodietetyczka.
- Konkursy: "Kto to, co to" i "Od małego dla dużego".
- Lektura w "Czterech porach roku": "Porządni ludzie" Kingi Wyrzykowskiej w interpretacji Katarzyny Dąbrowskiej, wyd. NOWE.
Na "Cztery pory roku" w czwartek (3.04) w godz. 9.00-12.00 zaprosiła Agnieszka Kunikowska.
kh