Zajadanie stresu. Do czego może prowadzić? Wyjaśnia dr Patrycja Kłósek

Data publikacji: 05.04.2025 13:40
Ostatnia aktualizacja: 08.04.2025 09:53
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne, Autor - shutterstock/Tonuka Stock
Wiele osób w sytuacjach stresowych sięga po jedzenie jako formę samoleczenia emocjonalnego. Jednak jedzenie pod wpływem emocji najczęściej prowadzi do nadmiernego spożywania kalorii, niezdrowych produktów, co ma negatywny wpływ na nasze zdrowie fizyczne i psychiczne.

Gościem audycji "Pigułka na zdrowie" w Programie 1 Polskiego Radia była dr nauk o zdrowiu i psychodietetyk Patrycja Kłósek. 

POSŁUCHAJ

09:55

Zajadanie stresu. Do czego może prowadzić? Wyjaśnia dr Patrycja Kłósek

 

Czytaj też:

Tytuł audycji: "Pigułka na zdrowie"

Prowadził: Artur Wolski

Gość: Patrycja Kłósek (dr nauk o zdrowiu i psychodietetyk)

Data emisji: 5.04.2025 r.

Godzina emisji: 13.39

mg

Tak to bywało
Tak to bywało
cover
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.