W tym roku produkcja karpia spadła, cena zaś wzrosła; trzeba będzie zapłacić 13-15 zł za kilogram.
W audycji ponadto:
- Serwis informacyjny.
- Przemysł rolno-spożywczy a kryzys. Spada rentowność niektórych branż przemysłu rolno-spożywczego.
- Znak "Jakość tradycja" obecny jest na naszych produktach już 4 lata, dlaczego warto się o niego starać?
- Jaka szynka na święta - z dużych zakładów czy rzemieślnicza według staropolskich receptur.
- "Razem możemy więcej" - kolejna edycja programu Europejskiego Funduszu Rozwoju Wsi Polskiej w ramach Programu Aktywności Lokalnej.
- Fundusze na modernizacje gospodarstw dla plantatorów buraka cukrowego, którzy zmienili profil produkcji - wnioski przyjmuje ARR do końca grudnia.
Prowadząca: Teresa Martyka.
Droższy karp na Święta - Jedynka - polskieradio.pl