PODCASTY
RADIO
Polskie radio 24
•
audycje
•
zespół
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Jedynka
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Dwójka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
patronaty
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Trójka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Czwórka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
patronaty
•
ramówka
•
Jak nas słychać?
•
kontakt
KIEROWCY
DZIECI
Chopin
Radio Poland
•
ПР для України
•
English section
•
БЕЛАРУСКАЯ СЛУЖБА
•
РУССКАЯ СЛУЖБА
•
REDAKCJA POLSKA
•
DEUTSCHE REDAKTION
•
HEBREW SECTION - ARCHIVE
...
Wyszukaj
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
RADIO
MENU
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
PODCASTY
Polskie Radio 24
Jedynka
Dwójka
Trójka
Czwórka
Polskie Radio Kierowców
Polskie Radio Dzieciom
Chopin
Radio Poland
Podcasty
Kanały Internetowe
Historia
Serwisy Historyczne
Radiowe Centrum Kultury Ludowej
studio reportażu i dokumentu polskiego radia
teatr polskiego radia
Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie
lektury do słuchania
ramówka
sklep
szkolenia
Akademia Radiowa
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA
Warszawa wśród najlepszych na świecie miast dla wegan
Warszawa po raz kolejny znalazła się w gronie najlepszych miast dla wegan na świecie. W rankingu przygotowanym przez National Geographic polska stolica uplasowała się w ścisłej czołówce, obok takich metropolii jak Londyn i Berlin.
gastronomia
Warszawa
kuchnia wegetariańska
weganizm
Kuchnia dla wegan i wegetarian. Tofu w roli głównej
Tofu w polskich pierogach, azjatyckich bowlach, śniadaniowej szakszuce, a nawet deserach - w książce "Totalnie tofu" Konrad Budzyk udowadnia, że tofu nie jest nudne, za to zdrowe, smaczne i tanie.
Czwórka
STYL ŻYCIA
dieta
jedzenie
gotowanie
kulinaria
przepisy kulinarne
kuchnia wegetariańska
kuchnia chińska
Kamil Jasieński
Zobacz także
Tydzień Vege - 18 lat promocji kuchni wege w Polsce
Tydzień Vege to wydarzenie, które w tym roku osiąga pełnoletniość. Jest najstarszą i największą imprezą promującą kuchnię roślinną w Polsce.
Czwórka
Kamil Jasieński
wegetarianizm
kuchnia wegetariańska
weganizm
Sandra Marciniak
dieta
zdrowie
Zobacz także
Wyjazdy studenckie i kuchnia indyjska - niedziela w Czwórce
W niedzielne popołudnie dowiemy się m.in., jak wyglądają studenckie wyjazdy, a także - jak połączyć elementy kuchni indyjskiej i polskiej w wersji wege.
Czwórka
podróże
zwiedzanie
studenci
kuchnia indyjska
kuchnia wegetariańska
"Gotuj roślinnie" - kuchnia wegańska jest fuzją różnych smaków
Niedawno pojawiła się książka "Gotuj roślinnie", to już kolejna pozycja, którą napisała popularyzatorka kuchni wegańskiej Alicja Rokicka. - Bardziej otworzyłam się na różnorodność, misz-masz, inspirację przyprawami i różnymi kuchniami świata - mówi Alicja w Czwórce. - W książce można znaleźć wiele nieoczywistych połączeń.
Czwórka
Kamil Jasieński
kuchnia
kuchnia wegetariańska
rośliny
jedzenie
Fleksitarianizm - najlepsza dieta na świecie
To, że mięso zniknie z naszego talerza i wszyscy będziemy wegetarianami jest mało prawdopodobne. Ale ograniczenie jego spożycia to już całkiem realna wizja. Na czym polega elastyczny wegetarianizm?
Czwórka
dieta
ekologia
kuchnia wegetariańska
jedzenie
zdrowie
Marta Hoppe
Nieprzeciętni 2022
Przyprawy - to w nich jest wielkanocny smak. Święta w wersji wege
- Wiele dań, które wydają nam się bardzo tradycyjne, np. żurek, kiedyś na stole wielkanocnym nie pojawiały się wcale - mówi Marta Dymek, autorka bloga Jadłonomia, i proponuje świąteczną pieczeń zastąpić kalafiorem.
Czwórka
Wielkanoc
dieta
jedzenie
Kasia Dydo
Zobacz także
kuchnia wegetariańska
Monika Mrozowska radzi jak gotować, by nie marnować
Około 50 zł miesięcznie znika nam z portfela razem z jedzeniem, którego nie wykorzystaliśmy. Najwięcej jedzenia wyrzuca się w dużych miastach, a najczęściej robią to ludzie pracujący, którzy jadają na mieście, choć w domach mają pełne lodówki.
Czwórka
STYL ŻYCIA
kuchnia wegetariańska
kulinaria
gotowanie
monika mrozowska
Marta Hoppe
Wegański nie oznacza, że zdrowy. Też może być tłusty i pełen stabilizatorów
Eksperci alarmują, by zwracać uwagę na to, czym zastępujemy mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego. W tym wypadku, kluczem do zdrowego żywienia jest czytanie etykiet na produktach.
Czwórka
Kamil Jasieński
Weronika Puszkar
dieta
zdrowie
kuchnia wegetariańska
STYL ŻYCIA
Książka kucharska na scenie. Jadłonomia i Klub Komediowy łączą siły
Klub komediowy podjął wyzwanie przeniesienia książki kucharskiej na teatralną scenę. Ich wybór padł na "Jadłonomię po polsku" - książkę Marty Dymek, która już nie może się doczekać spektaklu.
Czwórka
Kasia Dydo
KULTURA
dieta
zdrowie
kuchnia wegetariańska
TEATR
Trendy na 2020. Kuchnia roślinna dla nas i planety
- Od kilku lat widzimy trend wzrastający, jeśli mowa o kuchni roślinnej - mówi Michał Lachur, szef kuchni Organic Corner. - Towarzyszy jej filozofia zero waste, miejskie ogrodnictwo i trend kupowania "brzydkich" warzyw - dodaje.
Czwórka
kuchnia
kuchnia wegetariańska
Kamil Jasieński
dieta
zdrowie
ekologia
Trendy w kuchni na 2020 rok
Zdrowo, etycznie i lokalnie. To główne hasła przyświecające trendom kulinarnym w 2020 roku. Co dodatkowo będzie im towarzyszyć?
Czwórka
kuchnia wegetariańska
Dlaczego rezygnujemy z mięsa?
Dla młodych Polaków dieta bezmięsna okazuje się coraz bardziej atrakcyjna. - To pozytywny trend, co do którego medycyna nie ma zastrzeżeń, bo różne badania pokazują, że jesteśmy dzięki temu zdrowsi - przekonuje lekarz rodzinny Michał Sutkowski.
Czwórka
STYL ŻYCIA
zdrowie
dieta
kuchnia wegetariańska
Piotr Firan
Jak przejść na wegetarianizm? "Stopniowo, czyli rozsądnie"
Badania przeprowadzone na 6000 wegetarianach i 5000 osobach jedzących mięso pokazują, że wegetarianie żyją dłużej i są mniej narażeni na choroby serca. Czy warto więc natychmiast rzucić mięso?
Czwórka
dieta
Marta Hoppe
STYL ŻYCIA
kuchnia wegetariańska
Zimowe warzywa i owoce
Królik, miłośnik warzyw o każdej porze roku, dowiaduje się jak ma upiec wegańskie ciasto, najlepiej tak, aby dało się je później zjeść.
dzieci
kuchnia wegetariańska
warzywa
"Łowcy smaków". Jak miejska dziewczyna odkryła sezonowość
- Dziś nie widzimy zmieniających się pór roku - mówi Ina Rybarczyk, blogerka, autorka książek kulinarnych. - Do napisania książki "Łowcy smaków. Cztery pory roku" skłonił mnie fakt zamieszkania na wsi - dodaje.
Czwórka
Kamil Jasieński
kulinaria
warzywa
kuchnia wegetariańska
Kultowe książki kucharskie
z 9
Aktualności radiowej Jedynki
Aktualności radiowej Jedynki
PLAYLISTA
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.