PODCASTY
RADIO
Polskie radio 24
•
audycje
•
zespół
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Jedynka
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Dwójka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
patronaty
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Trójka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
Czwórka
•
audycje
•
playlista
•
koncerty
•
zespół
•
konkursy
•
patronaty
•
ramówka
•
Jak nas słychać?
•
kontakt
KIEROWCY
DZIECI
Chopin
Radio Poland
•
ПР для України
•
English section
•
БЕЛАРУСКАЯ СЛУЖБА
•
РУССКАЯ СЛУЖБА
•
REDAKCJA POLSKA
•
DEUTSCHE REDAKTION
•
HEBREW SECTION - ARCHIVE
...
Wyszukaj
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
RADIO
MENU
•
audycje
•
playlista
•
zespół
•
konkursy
•
ramówka
•
częstotliwości
•
kontakt
PODCASTY
Polskie Radio 24
Jedynka
Dwójka
Trójka
Czwórka
Polskie Radio Kierowców
Polskie Radio Dzieciom
Chopin
Radio Poland
Podcasty
Kanały Internetowe
Historia
Serwisy Historyczne
Radiowe Centrum Kultury Ludowej
studio reportażu i dokumentu polskiego radia
teatr polskiego radia
Orkiestra Polskiego Radia w Warszawie
lektury do słuchania
ramówka
sklep
szkolenia
Akademia Radiowa
BULION
Przepisy na chłodniki nie tylko z botwinki
Gościem "Czterech pór roku" był restaurator - Marcin Kręglicki. Słuchaczom zdradził kilka sposobów na pyszny chłodnik.
chłodnik
botwinka
bulion
jogurt
ogórki
Śpiewokwiaty i śpiewobajki Lutosławskiego
Festiwal "Łańcuch IX" otworzył występ wybitnej norweskiej śpiewaczki Solveig Kringelborn, która zaprzentowała m.in. cykl pieśni Witolda Lutosławskiego o... głodnym krokodylu i zakochanym byku. Zapraszamy do Dwójki od 19.30.
Witold Lutosławski
POLSKA
kolacja
Ewa Szczecińska
Warszawa
bulion
Zupa dyniowa
Dodatkami do niej mogą być: siekana pietruszka lub podsmażone na oliwie chorizo.
zupy
bulion
gotowanie
Dynia nadziewana ryżem z pomidorami
Tynie serwujemy na słodko i ostro. Możemy ją też nadziewać, na różne sposoby. Oto jeden z nich!
ryż
bulion
tarta
Zupa z dyni
Ta zupa może być gwiazdą jesiennego przyjęcia. Smakuje wspaniale, a poza tym sposób jej podania wywoła zachwyt u najbardziej obeznanych z kulinariami gości.
zupa z dyni
zupy
kulinaria
bulion
tarta
W kuchni nie ma szans na plagiat
- Gotować może każdy, w tej dziedzinie nikt nie ma monopolu – mówi kucharz i smakosz Grzegorz Łapanowski. W Czwórce rozmawiamy o gotowaniu, smakach i jego nowej książce.
gotowanie
białko
bulion
przemysł
przyprawić
Papryka faszerowana grzybami i kaszą gryczaną
Przepis na proste i smaczne danie z grzybami w roli głównej - szczególnie sezonowy, bo grzyby prosto z lasu i papryka prosto z upraw!
kasza gryczana
papryka faszerowana
papryka
bulion
gotowanie
Risotto z borowikami
Smaczne i jednocześnie niezbyt skomplikowane danie - propozycja idealna dla prawdziwych smakoszy grzybów!
risotto
ryż
bulion
Cukinia z orzeszkami pinii i rodzynkami z Sycylii
Fantastyczna propozycja dla miłośników cukinii, orzeszków i sycylijskiego klimatu!
cukinia
Sycylia
bulion
Kurczak po marokańsku
z warzywami, migdałami i orzechami nerkowca
warzywa
oliwa z oliwek
cukinia
bulion
pieczeń
Łosoś w kapuście
W Kanadzie mieszają się wpływy kulinarne amerykańskie i francuskie. Inaczej gotuje się w Quebecu, gdzie wiele potraw smakuje tak samo jak we Francji. W anglojęzycznej części kuchnia znalazła się pod brytyjskim wpływem, tam na śniadanie podaje się jajka na bekonie – mówi Kanadyjka Marie-Jose.
Marek Brzeziński
gotowanie
Kanada
bulion
Francja
śniadanie
Pulpeciki z soli
Przygotujemy solę faszerowaną łososiem w maślanym sosie na szampanie.
Szampania
bulion
boks
Pstrąg faszerowany smardzami
Pstrąg będzie duszony w białym winie, rzecz jasna w alzackim Rieslingu.
Francja
Marek Brzeziński
Alzacja
bulion
pieczarki
gotowanie
z 2
PLAYLISTA
Odtwarzacz jest gotowy. Kliknij aby odtwarzać.